Ankara'da doğup büyüdüm.
En sevilen kitaplardan biri olan Tutunamayanlar'ın karakteri Selim gibi denizi özlemenin ne demek olduğunu hiç bilmeyenlerdenim.
Gazetecilikten mezun olduğumda bir belediyenin “gazete kolu” olarak başladım. İlk üniversitem, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi'ni -bilinen adıyla DTCF'yi- ilk yıllarında kaybolan Konya'da gazetecilik defteri gitti. Ankara'dan sonra gönlümün ikinci şehri Konya'da geçireceğim öğrencilik yaşamlarının yollarının en kötü günü oldu. Yazmanın, fotoğraf çekmenin ve bir kenti yaşamanın özüne Ankara'dan sonra Konya'da vardım ki bu öz benim özüm oldu.
Sait Faik'i, “Söz ölümüm kendi başıma: Yazı bile yazmayacak. Yazı yazmak da bir hırstan başka ne idi? Burada namuslu insanlar arasında sakin ölümü bekleyecektim. Hırs, saklanman gerekti mi? Yapamadım. Koştum tütüncüye, kalem kitabı satın aldım. Oturdum. Adanın tenha yollarında gezerken canım sıkılırsa küçük değnekler yontmak için cebimde taşıdığım çakımı çıkardım. Kalemi yontum. Yonttuktan sonra öptüm. Yazmasam şarkısını yapacak,” satırlarıyla tanıyıp çok sevdim.
Haber yapmak için gittiğim bir ödül töreninde, gözlemimin ardından izlediğim Murathan Mungan'ı, Ray Bradbury'nin “Yazmak için ruh çağırmalısınız” diye anladığınızda, kitaplarından ötesini yeniden tanıdım. Ve onu gün kulağıma fısıldayan bu sözle Ray Bradbury'i, Murathan Mungan'ı çok sevdim.
Daha birçok şair ve yazar sevdi. Onlarla sevmeyi sevdiler. “En çok Yaşar Kemal” dedim; ki, “röportaj bal gibi de edebiyattır” diyerek söyleşi bana daha çok sevilen oldu. Yaptığınız röportaj Yaşar Kemal'e selam oldu.
“Ankara Gazeteciliği” tabirini üniversite yıllarında yönetti ve sonrasında gazetelerde yürüttü. Özellikle 28 Şubat ve 12 Eylül davalarını takip ettikleri süreler boyunca “Ankara Gazeteciliği” benim için hep soğuk bir telaşın yüzü oldu. Hızla, Ankara'yı Keşfetmenin ve bürokrasinin yerine daha fazla hedefin bakabileceğim alanları deneyimlemeyi amaçladım. Ve ilk kitabım olan “Kişer Pari Mama” böyle bir arayışın içinden çıktı.
Akşam ile Yurt gazetelerinde muhabirlik yaptım. 2014 yılında Birgün Medya'da, Sinegünce Sinema ileBirgün Sanat adlı sanat programını hazırlayıp sundum.
Bu tanışma yolculuğu devam ederken, bir yandan Yaşar Kemal'e selam olan röportajlarım, bana ruh Çağırtan ve Sait Faik'i her gün bana yeniden yaşamaktan yazılarımı yazmaya devam ederken; Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim.
Kitaplar
Kişer Pari Mama- Kadınlar Savaşı Reddediyor - 2015
Babaannemin Kızkardeşleri – 2019
Hızlı Okuyorum Zamanı Yönetiyorum Çağı Kavrıyorum - 2019